Idag har jag cyklat på Österlen!

Jag vaknade tidigt efter en god natts sömn. Efter en maffig frukost begav jag mig österut längs kusten.

Vid Kåseberga stannade jag och gick upp på Kåsehuvud, utsikten är vidunderlig över havet, här råkar Sveriges största turistfälla ligga nämligen Ales stenar som är en magisk plats. Det finns dock olika teorier om vad dom betyder: Teori 1 Teori 2

Sen cyklade jag vidare till Backåkra Dag Hammarskölds gård som också ligger väldigt naturskönt i det öppna kuperade landskapet nära till havet.

Vid Sandhammaren var det dags att äta. Det blev en sillburgare som var mycket god, den kan jag verkligen rekommendera perfekt i värmen med den salta smaken. En stekt sill i hamburgerbröd – kan de va enklare. Jag åt en lika dan när jag var på Tjurkö för några veckor sedan.

Sen cyklade jag inåt landet och passerade Bollerup och Tosterups slott.

Vid halvfyra tiden var jag tillbaka i Ystad och gick till Klostret som är ett av Sveriges bäst bevarade jämsides med Vadstena. Munkarna som bodde här försvann 1532 vid reformationen.

Idag har i princip regnet hängt i luften hela dagen men inte en droppe har fallit. Nu ikväll är det på väg att klarna upp och det är en underbar kväll vid havet . Natti Natti……